Naslovna » eTwinning

eTwinning "Igrajmo se glagoljicom!"

​Započeo je međunarodni eTwinning projekt "Igrajmo se glagoljicom!" u koje je uključeno 4 škole iz inozemstva i 5 škola iz Hrvatske.

Nositelji projekta su Irena Bando (OŠ Jagode Truhelke, Osijek) i Anita Drenjančević Ex Kočiš (OŠ Josipovac).

 

Kako glagoljička kulturna baština već duže vrijeme zauzima značajno mjesto u prostoru odgoja i obrazovanja, za njeno kvalitetno izučavanje potrebni su složeni kreativni pristupi zasnovani na istraživačkom procesnom učenju, strukturiranom pretraživanju informacija te učenja kroz igru i stvaralaštvo. To se u ovom projektu nastoji postići integracijom više nastavnih predmeta, spajanjem stvarne i virtualne stvarnosti, kreativnim korištenjem IKT, učenjem kroz igru i likovnim radionicama....

Izučavanje važnosti starog hrvatskog (staroslavenskog) pisma ovim će projektom sumirati spoznaje i dati rezultate rada različitih zemalja te tako obraditi temu u širem slavenskom kontekstu.

Projekt će trajati 10 mjeseci, odnosno do kraja ove školske (nastavne) godine.

Glagoljički straničnici

U travnju, 2022. u sklopu eTwinning projekta Igrajmo se glagoljicom,  učenici su izrađivali straničnike za knjige inspirirani glagoljicom i glagoljičkim slovima. Straničnike su mogli ukrašavati s ornamentima glagoljičkih spomenika te ih izrađivati u nekoj likovnoj tehnici ili ih kreirati digitalno.

Read more »

Edukativne igre o glagoljici

Sudionici eTwinning projekta Igrajmo se glagoljicom u ožujku 2022. izrađivali su edukativne igre o glagoljici (puzzle, memori, križaljke) s raznim digitalnim alatima (npr. WordWall, Mach the Memory, Jigsaw Planet).

Read more »

Likovna radionica izrade božićnih ukrasa i izložbe radova

Tijekom prosinca 2021. sudionici eTwinning projekta Igrajmo se glagoljicom organizirali su likovne radionice izrade glagoljičkih božićnih ukrasa. Polaznici su se služili raznim likovnim tehnikama, a po završetku radionica svaka je škola organizirala izložbu - virtualnu ili u stvarnom prostoru.

Read more »

Mape nalazišta

Sudionici projekta Igrajmo se glagoljicom u studenom 2021. imali su zadatak istražiti  glagoljička nalazišta u svom kraju. Cilj ovog zadatka bio je okupiti nalazišta glagoljičke kulturne baštine (spomenike, pisanu baštinu, uporabne i ukrasne predmete) s područja slavenskih prostora.

Read more »

Izbor loga projekta

Sudionici-učenici projekta Igrajmo se glagoljicom u studenom 2021. izrađivali su logo Projekta. Sudionicima su predstavljene upute za izradu loga te mogućnost njegove izrade korištenjem digitalnih alata i aplikacija.

Read more »

Create a Free Website With Webador